2020-04-06 10:20:55• hírek • Bede Emőke

Már több mint hatszázan vannak hatósági karanténban Szatmár megyében

Szatmár megyében jelenleg (április 6.) 646 személy tartózkodik hatósági karanténban, további 2315 fő pedig lakhelyi elkülönítés alatt áll – tájékoztatta szerkesztőségünket hétfő délelőtt a prefektusi hivatal.

E számadatoknál azonban jóval fontosabb hír, hogy immár háromra nőtt a koronavírus-fertőzés Szatmár megyei áldozatainak száma. A vasárnap elhunyt 72 éves nőt március 29-én szállították be a Szatmár Megyei Sürgősségi Kórházba, majd még aznap mintát vettek tőle. A március 31-én visszaérkező eredmények igazolták, hogy az idős nő megfertőződött az új típusú koronavírussal. Hiába azonban a kórházi ápolás, a páciens vasárnap életét vesztette. Az áldozat kórtörténetéből csak egy korábbi agyvérzést emeltek ki a szakhatóságok.


Határforgalom Szatmár megyében

A kormánybiztosi hivatal arról is tájékoztatta híroldalunkat, hogy vasárnap reggeltől hétfő reggelig mindösszesen 134 személy lépett Szatmár megye területére a petei határátkelőnél. A hazatérők mindannyian fuvarozóvállalatok sofőrjei: 6-nak közülük a munkáltató biztosított karanténra alkalmas lakhelyet, 56-an lakhelyi elkülönítésbe vonultak, a többiek pedig egyéb szálláshelyeken kezdték meg az elkülönítést. A csanálosi átkelőnél jóval kevesebben, csupán 10-en léptek Szatmár megye területére. E személyek mindannyian otthoni karanténba vonultak – derül ki a napi összesítésből.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: